Публикации

.Камъни в жлъчката - пречистване на черен дроб

Това заболяване се среща доста често, но обикновено остава незабелязано. Често проблема се изразява чрез кожата под формата на петна, пъпки, чувствителна кожа и сърбеж без видима причина. В някои случаи болните се оплакват от горчивини в устата (обикновено сутрин), лош дъх, киселини след хранване, подуване на корема, тежест и болки вдясно под ребрата които се излъчват към кръста и дясната плешка. Болката при жлъчна криза е много силна, обикновено вечер, няколко часа след хранене. Трае 5 – 6 часа. При по тежки случаи кризата може да е съпроводена и с повръщане.

Тук ще се опитам да бъда максимално полезен на хората които се затрудняват с изпълнението на рецептата за прочистване на жлъчния мехур и каналите на черния дроб.

https://www.codessaler.com/

Начин на употреба и дозировка - написано е на плика: Цялото количество билка се вари 10 минути в 1 литър вода. След 30 минути се прецежда и смесва с 2 литра сок изцеден от: първи вариант - 5кг. лимони, втори вариант - 2кг. лимони и 3кг грейпфрут. Добавя се половин буркан (600гр.) пчелен мед (за диабетици вместо мед се използва подсладител на вкус) и се разбърква. Пие се по 200мл. от сместа в 7, 10, 13, 16 и 19 часа. 5мин. след всяко пиене от сместа се пие по 40мл. зехтин и след още 5мин. се пие по 200мл. минерална вода. След всеки прием на сока и зехтина е желателно да изяждате по един резен ябълка. През тези 3 дни докато трае лечението се храните с ябълки и картофи печени или варени (за диабетици пилешко). На втория и третия ден вечерта от 19 до 20 часа затопляте дясното подребрие в областта на жлъчката с нагорещена тухличка или електрическа възглавница.

Допълнителна информация: По време на варенето част от водата се изпарява, друга част остава в билката, така че след прецеждане е нормално да остане половин литър отвара. Гъстата част, която остава в цетката (тензуха) се изхвърля. Към отварата се прибавя: при първия вариант 2 литра лимонов сок (няма значение от колко килограма лимони е изцеден, важно е да е 2 литра), при втория вариант два литра сок изцеден от лимони и грейпфрути (този вариант е по приятен за пиене). Към получената смес се добавя 800гр. пчелен мед, относителното тегло на меда е 1,4 (обемът на 1 килограм вода, заместен с мед тежи 1,4 килограма) и се разбърква. Получената смес трябва да е с приблизителен обем 3,2 литра, трябва да се държи в хладилник за да не се вкисне.

Часовете за пиене са 7, 10, 13, 16 и 19 часа. 5мин. след всяко пиене от сместа се пие по 40мл. зехтин (трябва да е студено пресован „Екстра Вържин‛) и след още 5мин. се пие по 200мл. минерална вода. Часовете са съобразени с изливането на жлъчния сок и не трябва да се изтеглят напред или назад. Приемането трябва да започне в 7 сутринта и да приключи в 7 вечерта.

https://www.sidtop.com/

Дозировка:
1. От сместа се пие по 200мл. т.е. дневната доза е 1 литър.
2. От зехтина се пие по 40мл. т.е. дневната доза е 200мл. Използвайте мерителна или ракиена чашка, а не супени лъжици. Обърнете внимание на количеството в бутилката, често се случва човек да изпие 200мл. за целия период, а това намалява ефекта.
3. От минералната вода се пие по 200мл. т.е. дневната доза е 1 литър. Количеството вода може да се увеличи според индивидуалната нужда.
4. Заради възраста, килограмите или състоянието на човека понякога се налага да се намалят дозите. Ако на пакетчето пише всичко наполовина това означава: Половината количество билка се вари 10 минути в 500мл. вода. След 30 минути се прецежда и смесва с 1 литър сок изцеден от: първи вариант – 2,5кг. лимони, втори вариант - 1кг. лимони и 1.5кг грейпфрут. Добавя се 400гр. пчелен мед (за диабетици вместо мед се използва захарин на вкус) и се разбърква. Пие се по 100мл. от сместа в 7, 10, 13, 16 и 19 часа. 5мин. след всяко пиене от сместа се пие по 20мл. зехтин и след още 5мин. се пие по 100мл. минерална вода.

Често срещан проблем е непоносимост към зехтина, ето няколко варианта за да се избегне това:
1. Веднага след зехтина се сдъвква резенче ябълка.
2. В зехтина се сипва сок от цитрусови плодове, разбърква се и се изпива.
3. Измерва се 200мл. от сместа, в нея се сипва 40мл. зехтин, разбърква се и се изпива.
4. Преди изпиване на зехтина се слага зелена маслина в устата, сдъвква се и се задържа в устата докато се пие зехтина.

Диета:
Картофи, ябълки или пилешко в максимално ограничено количество. По възможност без подправки и сол (солта задържа течностите в организма).
Кафе, само ако е установено ниско или нормално кръвно налягане. Процедурата за жлъчката помага за разграждането и на бъбречните камъни, а това води често до повдигане на кръвното налягане, в комбинация с кафе може да има проблеми.

Възможно ли е камъните да тръгнат да излизат и да се получи запушване?
Канала който излиза от жлъчния мехур и води до дванайстопръстника е широк 6 – 8мм., но този канал е еластичен, зехтина помага за плъзгането на камъка, билката го размеква, при което 4 см. камък излиза без криза. Когато тръгне камък през жлъчния канал без да се използва билка, той спира по пътя и прави механична жълтеница, в случая трябва да се направи същото прочистване и камъка ще излезе.

Медикаменти:
По време на лечението с билки не се спират лекарствата предписани от лекаря. Билките и лекарствата са съвместими и организма не се претоварва.

За диабетиците:
По време на приготвянето на сместа пчелния мед се замества със захарин на вкус (няма значение колко ще се добави, той няма енергийните качества на меда и се добавя само за да подобри вкусовите усещания). Премахването на меда води до намаляване на количеството смес и затова дозата се намалява от 200 на 170мл. , зехтина и водата остават в същата дозировка.
Диетата за диабетици не е толкова строга, може да се кунсумира пилешко, плодове и зеленчуци, но количеството трябва да се ограничи до минимум.

https://www.pdfstreet.com/