Билкови смеси

ЩИТОВИДНА ЖЛЕЗА

Продукти

Щитовидната жлеза се състои от два дяла, свързани с тесен истмус. Тя е разположена пред трахеята, непосредствено под ларинкса. Нормалната и маса е 25-30гр. Секретира два хормона – тетрайодтиронин (тироксин) и трийодтиронин наречени още тироидни хормони, които представляват йодирани аминокиселини. Тироидните хормони повлияват почти всички тъкани и органи в тялото. Общото за чувствителните към тях клетки, е повишаването на кислородната консумация и топлопродукцията. Нормалната телесна температура при покой зависи от секрецията на тироксин. Тироидните хормони са необходими за нормалния растеж и развитие на организма, което важи особено за костната и нервната система. Активират обмяната на въглехидратите, като увеличават тяхната резорбция в храносмилателната система, използването на гликозата от клетките и разграждането на гликогена. Тироидните хормони активират обмяната на липидите, като стимулират мобилизацията на липидите от мастните депа и окислителното им разграждане в клетките. При повишена концентрация на тироидните хормони количеството на холестерола в плазмата се понижава поради усиленото му отстраняване от циркулиращата през черния дроб кръв. Повишаване на холестерола се наблюдава при недостиг на тироидни хормони.

При нормални концентрации тироидните хормони имат анаболно действие, необходимо за растежа и развитието на тялото. При хиперфункция на щитовидната жлеза започва да преобладава белтъчния катаболизъм (включването на тъканни протеини в метаболитното осигуряване на повишената основна обмяна), в резултат намалява мускулната маса, което заедно с намаляването на мастните депа води до понижаване на телесната маса. Билковата смес се използва при нарушена функция на щитовидната жлеза (намалена и увеличена) тъй като нормализира функцията на щитовидната жлеза. Разнася студени и топли възли, подобрява обмяната на веществата в резултат на което се подобрява общия тонус на организма и изчезват симптомите съпровождащи нарушената функция на щитовидната жлеза, като: отпадналост, безсилие, учестен и по рядко забавен пулс, лесно изморяване, бързо изпотяване, както и ставните и костни заболявания.

Действие: билковата смес регулира функцията на щитовидната жлеза, независимо от това дали е увеличена или намалена.

Пакет - "Щитовидна жлеза, нерви, сърце" цена: 10лв. съдържанието на пакета стига за месец и половина цена: 10лв.

Начин на употреба и дозировка: Две супени лъжици от билките се варят 5 минути в 400 мл. вода. След изстиване се прецежда и пие по 100 мл. три пъти на ден след ядене.
При по чувствителни хора може да се усети сърцебиене, това е реакция на щитовидната жлеза и дозата в началото трябва да се намали.

Капсули - "Щитовидна жлеза" 90 броя. цена: 10лв.
Начин на употреба: Три пъти на ден по една капсулка преди ядене. Сироп - "Щитовидна жлеза" (най - често се използва за деца, тъй като не искат да пият билков чай) 1л. цена: 10лв.
Начин на употреба: Три пъти на ден по 20мл. след ядене.

Продукти